Valentin-napi jegyes fotózás Isztambulban

A történet 3 évvel ezelőtt kezdődött egy németországi török pár esküvőjén, melyet én fotóztam. Épp úton voltunk az egyik kreatív fotózásunk helyszínére, amikor a vőlegény legjobb barátja hátrafordult hozzám az autóban és kijelentette: “Gábor, az én esküvőmön biztos, hogy Te leszel a fotós.” Magam sem hittem volna, hogy tényleg komolyan gondolja, hiszen még barátnője sem volt akkoriban… De bebizonyosodott, hogy a törökök nem felejtenek, mert múlt év őszén megkeresett, hogy elvállalnám-e a jegyes fotózásukat Isztambulban, 2017. februárjában. Persze örömmel igent mondtam.

 

750_6393-Edit

 

Török népi szokás, hogy tartanak egy eljegyzést a szülővárosban, ahol a közeli rokonságot meghívják vacsorára és egy kisebb táncos estre. (Hozzá kell tennem, hogy ez esetben a szűk család 150 fő volt :)). A főbb események az eljegyzési estéken hamar lezajlanak. Bevonulás, nyitótánc, tortaszelés, gyűrűhúzás… Érdekesség: eljegyzéskor nem a vőlegény húzza a gyűrűt a menyasszony ujjára, hanem az apa vagy az anya. A gyűrűk piros szalaggal össze vannak kötve, melyet a szülők vágnak el. A menyasszony a rokonoktól eljegyzéskor sok arany ékszert kap és amuletteket, mely a hiedelem szerint megvédi a rontástól.

 

750_6693-Edit

 

Az eljegyzési fotózás külső helyszíneken zajlott Isztambulban. Minden elismerésem a párnak, hiszen aznap 0-1 °C közötti hőmérséklet volt, a tengerparton erős hideg széllel. Nem volt könnyű dolguk, ahogy nekem sem, de mindent megtettünk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a fotózásból.

 

750_6488-Edit-Edit-Edit

 

Sok élménnyel és baráttal gazdagodva tértem haza. Engem Isztambul lenyűgözött. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hiszen a csodálatos épületek, mecsetek és hidak nappal és éjszaka is páratlan szépségűek.

 

To be continue…

(Esküvő-Németország-500 fő hamarosan :))

 

 

Write a Reply or Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.